19 - Jan - 2024

Continuïteit onderwijs voor Pvo leerlingen in Utrecht

NUOVO Scholen start nieuwe middelbare school

NUOVO Scholen start per 1 augustus een nieuwe school voor havo en vwo op de locatie van Persoonlijk VO Utrecht (Pvo Utrecht). Aanleiding hiervoor is het recente besluit van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om de HAVO-licentie van Pvo Utrecht in te trekken, waardoor Pvo Utrecht heeft besloten de school per 1 augustus 2024 te sluiten. NUOVO Scholen is de stichting voor openbaar voortgezet onderwijs met 15 scholen in Utrecht en omgeving.

Door de sluiting van Pvo Utrecht, moeten de 200 huidige leerlingen op zoek naar een nieuwe plek op een andere school in Utrecht. Gezien het meerjarige oordeel van de onderwijsinspectie over de kwaliteit van het onderwijs en het gebrek aan passende plekken in het voortgezet onderwijs is het een onmogelijke opgave om deze leerlingen te plaatsen op de bestaande scholen in de stad. NUOVO Scholen heeft daarom met de gemeente Utrecht besloten om een nieuwe havo/vwo school te starten op de locatie van Pvo aan de Wittevrouwenkade in het centrum van Utrecht waar deze leerlingen na de zomervakantie terecht kunnen.

Muriëlle van der Voort, voorzitter college van bestuur NUOVO Scholen: "NUOVO voelt zich als Utrechtse scholengroep verantwoordelijk om een passende plek te vinden voor deze Pvo-leerlingen. We willen ten alle tijden voorkomen dat er kinderen thuis komen te zitten.Daarom gaan wij als NUOVO, samen met alle partners in de stad, aan de slag om een goede oplossing voor deze groep leerlingen op de voor hen bekende plek te realiseren”.

Vanuit de nieuwe situatie per 1 augustus aanstaande zal NUOVO een nieuw, toekomstbestendig onderwijsconcept ontwikkelen dat een aanvulling vormt op het bestaande aanbod in Utrecht. Zo kunnen zowel bestaande leerlingen als nieuwe leerlingen ook in de toekomst onderwijs volgen dat bij hen past.

Over NUOVO Scholen

NUOVO Scholen is de stichting voor openbaar voortgezet onderwijs in Utrecht en omgeving. Samen met onze 15 scholen dragen we zorg voor het realiseren en bevorderen van het openbaar voorgezet onderwijs in de regio. Vanuit onze onderwijsvisie en gezamenlijke kracht nemen we verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen. Door kwalitatief goed onderwijs aan te bieden helpen we onze leerlingen om te ontdekken wie ze zijn en hoe ze zich tot de wereld verhouden, zodat ze op een betekenisvolle manier deel kunnen uitmaken van de samenleving.

Ook interessant

Afgelopen dinsdag 6 januari was het thesissymposium voor de U-Talentleerlingen uit klas 6, waarbij in Utrecht ongeveer 100 leerlingen uit de regio hun bevindingen hebben mogen presenteren.

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder

Deze zomervakantie organiseert It's My Child voor leerlingen van Ithaka weer een Zomerschool! It's My Child zoekt enthousiaste ouders die willen helpen organiseren. Zin in deze leuke, leerzame uitdaging?

Lees verder

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder