De gloednieuwe website van EOTO staat live!

Each One Teach One (EOTO), onderdeel van NUOVO Scholen, brengt jongeren uit verschillende leefwerelden met elkaar in verbinding. Door middel van een uniek programma gebaseerd op drie competenties -burgerschap, communiceren en persoonlijk leiderschap- gaan de jongeren samen aan de slag.

We zien en ontmoeten vooral mensen die op ons lijken. Daardoor ontstaan er steeds meer ‘bubbels’ in onze samenleving. Mensen uit verschillende leefwerelden komen elkaar steeds minder snel tegen. Hierdoor is er minder begrip voor elkaar en ontstaan er steeds meer spanningen. Dit probleem zien we al op schoolniveau terug.

Each One Teach One (EOTO), onderdeel van NUOVO Scholen, brengt jongeren uit verschillende leefwerelden met elkaar in verbinding. Door middel van een uniek programma gebaseerd op drie competenties -burgerschap, communiceren en persoonlijk leiderschap- gaan de jongeren samen aan de slag. Ze leren zich beter verhouden tot zichzelf, de ander en de wereld om zich heen. Burgerschap leer je door te doen en met de ander in dialoog te gaan. Volgens EOTO kunnen we hier niet vroeg genoeg mee beginnen: we moeten het samen doen en we kunnen niet vroeg genoeg beginnen om onze leerlingen hiervan bewust te maken.

Dit schooljaar (2023-2024) is EOTO al gestart. Er doen tien scholen van NUOVO mee met het project. Wil je meer informatie over dit project of je alvast aanmelden voor volgend jaar? Klik hier om een kijkje te nemen op de gloednieuwe website die inmiddels live staat.

Ook interessant

Afgelopen dinsdag 6 januari was het thesissymposium voor de U-Talentleerlingen uit klas 6, waarbij in Utrecht ongeveer 100 leerlingen uit de regio hun bevindingen hebben mogen presenteren.

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder

Deze zomervakantie organiseert It's My Child voor leerlingen van Ithaka weer een Zomerschool! It's My Child zoekt enthousiaste ouders die willen helpen organiseren. Zin in deze leuke, leerzame uitdaging?

Lees verder

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder