Gezocht: leerlingen die zich inzetten voor mentale gezondheid!

We zijn op zoek naar ambassadeurs voor ons Jongeren Expertiseteam Mentale Gezondheid.

Check jij regelmatig in met anderen? Kloppen vrienden en klasgenoten graag bij jou aan als ze ergens mee zitten? En wil jij een bijdrage leveren aan de mentale gezondheid van leerlingen bij jou op school? Lees dan snel verder! Wij zijn namelijk op zoek naar ambassadeurs voor ons Jongeren Expertiseteam Mentale Gezondheid. Het Jongeren Expertiseteam Mentale Gezondheid houdt zich bezig met de mentale gezondheid van leerlingen op alle scholen binnen NUOVO - de scholengroep waar ook jouw school toe behoort.

Hoe doen we dat?
Door te onderzoeken wat nodig is, toffe activiteiten te organiseren en te adviseren over wat er écht moet gebeuren rondom mentale gezondheid van leerlingen.

Wat ga jij doen?

  • Op jouw school ben jij (samen met een andere leerling) ambassadeur op het gebied van mentale gezondheid. Welke onderwerpen spelen er? Hoe voelen je medeleerlingen zich? Ervaren zij stress, prestatiedruk of eenzaamheid? Of spelen er andere dingen? Jij houdt het allemaal nauw in de gaten.
  • Je geeft advies aan het NUOVO Expertiseteam Mentale Gezondheid. Dit team bestaat uit allerlei docenten, zorgcoördinatoren en andere geïnteresseerden die zich hard maken voor mentale gezondheid op school. Zij nemen de input van het jongeren expertiseteam hierbij heel serieus.
  • Je onderneemt concrete acties om de mentale gezondheid van jouw school te bevorderen. Dit doe je natuurlijk in samenwerking met het expertiseteam.

Wie ben jij?

  • Je vindt het leuk om met een groep leerlingen van verschillende scholen samen te werken en je wilt graag een verschil maken binnen het thema mentale gezondheid;
  • Je bent open, sociaal en enthousiast en helpt medeleerlingen graag;
  • Je bent niet bang om bijvoorbeeld bestuurders of docenten te vertellen hoe het volgens jou zit;
  • Je vindt het belangrijk dat je school een veilige plek is waar iedereen zich goed voelt;
  • Je vindt het leuk om toffe activiteiten voor je medeleerlingen te organiseren;

Wat bieden wij?
De mogelijkheid om je netwerk te verbreden en een grotere stem te krijgen binnen het schoolsysteem. Daarnaast krijg je toegang tot diverse trainingen en opleidingen om jouw organisatietalent te versterken.

Ben je enthousiast en heb je aankomend jaar de tijd om één keer per twee maanden samen te komen? Mail dan naar Jildou Holtrop (jholtrop@nuovo.eu) voor vragen of om je aan te melden!

Ook interessant

Afgelopen dinsdag 6 januari was het thesissymposium voor de U-Talentleerlingen uit klas 6, waarbij in Utrecht ongeveer 100 leerlingen uit de regio hun bevindingen hebben mogen presenteren.

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder

Deze zomervakantie organiseert It's My Child voor leerlingen van Ithaka weer een Zomerschool! It's My Child zoekt enthousiaste ouders die willen helpen organiseren. Zin in deze leuke, leerzame uitdaging?

Lees verder

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder