U-DECIDE keert terug met tweede editie

Er komt een nieuwe editie van onderwijs-ontwerpweek U-DECIDE! Van 15 t/m 19 april 2024 stappen leerlingen van de NUOVO-scholen opnieuw uit hun comfortzone.

Samen met medeleerlingen van andere scholen, diverse opleidingsniveaus en verschillende sociaal-culturele achtergronden bedenken ze creatieve oplossingen voor vraagstukken in stad en regio Utrecht. In een levensechte setting leren de leerlingen hoe ze op democratische wijze invloed kunnen uitoefenen op hun omgeving. Dit keer komen zo'n 250 leerlingen van diverse achtergronden en leeftijden (12-18 jaar) samen op een nieuwe locatie: Kanaal30.

Vorig jaar was U-DECIDE een enorm succes. Toonaangevende organisaties zoals de NS, FC Utrecht, Bibliotheek Utrecht, de Stadsschouwburg en Bol.com vroegen de nieuwe generatie Utrechters om mee te denken over echte vraagstukken. Lees hier hoe de eerste editie van U-DECIDE verliep en ontdek welke creatieve oplossingen de leerlingen bedachten!

U-DECIDE geeft niet alleen meer betekenis aan het onderwijs voor de leerlingen; het is ook een week waarin docenten van alle NUOVO-scholen samen kennis, inspiratie en handvatten opdoen voor contextrijk en praktijkgericht leren. Benieuwd naar wat U-DECIDE voor jou als docent betekent? Kijk dan hier.

Meer informatie over de editie van 2024 volgt binnenkort op de website.

Ook interessant

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder

Deze zomervakantie organiseert It's My Child voor leerlingen van Ithaka weer een Zomerschool! It's My Child zoekt enthousiaste ouders die willen helpen organiseren. Zin in deze leuke, leerzame uitdaging?

Lees verder

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder