Internationaal onderwijs

Internationaal onderwijs wordt gegeven in het Engels en is bedoeld voor kinderen van expats. Het wordt binnen NUOVO Scholengroep gegeven op de International School Utrecht.

ISUtrecht

International School Utrecht (ISUtrecht) is de eerste officiële internationale school in de provincie Utrecht. Sinds de opening in 2012 is de school alleen maar gegroeid, met leerlingen van zeker 25 verschillende nationaliteiten. Op de school wordt basis- en voortgezet onderwijs gegeven.

Diploma

ISUtrecht biedt een uitdagende interculturele leeromgeving. Het Engelstalig onderwijsprogramma levert een internationaal erkend diploma op. De school volgt het International Baccalaureate-programma en leerlingen kunnen doorstromen naar andere Engelstalige universitaire onderwijsprogramma's. De International Baccalaureate staat in Nederland gelijk aan een vwo-diploma, waardoor het ook toegang biedt tot Nederlandse universiteiten.

Internationaal karakter

International School Utrecht is ontstaan door een samenwerking van gemeente Utrecht, provincie Utrecht en de Universiteit Utrecht. De school wil actief bijdragen aan het internationale karakter van de stad. NUOVO is verantwoordelijk voor de sector voortgezet onderwijs op de International School.