Anna van Rijn College

Op het Anna van Rijn College is iedereen welkom. Of je nu een mavo-, havo-, atheneum- of gymnasiumadvies hebt gekregen: ons moderne onderwijs is er voor jou. We zijn trots op onze internationaal georiënteerde school waar ruimte is voor creativiteit en nieuwsgierigheid. Wil jij jezelf ontwikkelen en de wereld om je heen ontdekken, dan is het Anna dé school voor jou! Het Anna van Rijn College is de wereldschool in Nieuwegein!

Samen ontdekken we jouw niveau

Wij zorgen op alle niveaus voor voldoende uitdaging. In de brugklas leren we je kennen. Je leert ook jezelf kennen. Samen ontdekken we wat het beste niveau voor je is. Je hebt een eigen coach die je begeleidt en met wie je veel contact hebt.

Tweejarige brugklas

Op het Anna hebben we een tweejarige brugperiode met verschillende brugklassen. In deze brugklassen kies je nog even niet of je naar mavo, havo, atheneum of gymnasium gaat, terwijl je toch op jouw niveau les krijgt.

In de brugperiode ontdekken we samen met jou welke opleiding het beste bij jou past. Vanaf klas 3 volg je de mavo, havo, atheneum of gymnasium richting je eindexamen. Zodat je uiteindelijk met een diploma en vol vertrouwen de wereld tegemoet gaat.

Keuzeprogramma's

In de onderbouw bieden we de keuzeprogramma's taal, tech, kunst en sport aan. Deze keuzeprogramma's kan je in de bovenbouw afsluiten met een examen zoals BSM (bewegen, sport en maatschappij), drama/tekenen of informatica.

Versnellen, vervroegen en verdiepen

Bij ons kan je versnellen (vwo in 5 jaar doen), vervroegen (voor 1 of meer vakken een jaar eerder examen doen) en verdiepen (verdiepingsprogramma's volgen).

Latijn als havo- en vwo-keuzevak

Wil je meer weten over de oudheid en de klassieke talen leren? En zit je in een havo-/vwo-brugklas? Dan kan je kiezen voor Latijn als keuzevak. Als je na de brugperiode naar het vwo gaat met Latijn als extra vak, dan krijg je als je slaagt een gymnasiumdiploma. Ga je naar de havo en wil je graag Latijn leren? Dat kan bij ons! Aan het einde van de havo-opleiding krijg je dan een certificaat voor Latijn.

www.annavanrijn.nl