Leidsche Rijn College

Het Leidsche Rijn College is een openbare school voor havo, atheneum en gymnasium en heeft zo'n 1700 leerlingen.

Het Leidsche Rijn College biedt eigentijds onderwijs, betekenisvol en gepersonaliseerd. Daarbij is openheid en betrokkenheid heel belangrijk: iedereen hoort erbij en kan zichzelf zijn. Er worden dan ook niet alleen vakken als wiskunde, aardrijkskunde of Frans gegeven, leerlingen leren ook aandacht te hebben voor zichzelf, de ander en de wereld om zich heen. Zodat ze uiteindelijk met een diploma en vol vertrouwen die wereld tegemoet gaan.

Het LRC kent drie verschillende brugklassen:

  • havo/vwo
  • havo TTO (tweetalig onderwijs)
  • gymnasium

De kracht van de klas

Het LRC gaat uit van de kracht van de klas. Leerlingen hebben een eigen klas en een vaste mentor. Alle lessen volgen leerlingen samen met hun klasgenoten, zo leert de groep elkaar goed kennen.

Toekomst

In het onderwijs richt het LRC zich op de toekomst. Zo is er aandacht voor de steeds grotere behoefte aan maatwerk voor iedere leerling en – omdat het onderwijs steeds internationaler wordt – kunnen leerlingen sinds schooljaar 2021-2022 kiezen voor tweetalig onderwijs. Verder worden leerlingen alle vaardigheden bijgebracht die nodig zijn in de snel digitaliserende wereld. In de brugklassen wordt gewerkt met een laptop en boeken. Zo kunnen leerling en leraar samen bepalen op welke manier de leerling het beste leert. Op deze manier kan meer verschil gemaakt worden in leerstijl, tempo en niveau.

Talent

Wanneer een leerling ontdekt waar zijn kracht ligt, kan hij ontzettend groeien. In de eerste en de tweede klas kiezen leerlingen op het LRC een talentprogramma waaraan wekelijks wordt gewerkt. Er zijn ruim dertig verschillende programma’s: van Chinees en sport tot robotica of vloggen.

Gymnasium

Op het gymnasium zitten zo'n 300 leerlingen. Het LRC heeft aparte gymnasiumklassen en toch maken deze leerlingen deel uit van een grotere gemeenschap: de school.

Top(sport) talent

Het LRC is een Topsport Talentschool. Leerlingen kunnen een aangepast lesprogramma volgen wanneer zij op hoog niveau een sport beoefenen, of een uitzonderlijk talent hebben voor bijvoorbeeld acteren of musiceren.

www.lrc.nl