Programma 2023-2024

Samen staan de NUOVO-scholen sterk! Hier vind je het programma van de gezamenlijke activiteiten van de scholen voor het schooljaar 2023-2024. We gaan samen aan de slag om er een geweldig schooljaar vol mooie activiteiten van te maken.

Versterken basisvaardigheden

De basisvaardigheden vragen aandacht. Op basis van NUOVO-breed onderzoek werken we komend schooljaar aan het verhogen van het niveau van leerlingen op taal, rekenen, digitale geletterdheid en burgerschap.

Meer weten?
Lees ook het artikel in NUOVO NU over basisvaardigheden 
Mail naar Willemijn de Jong - wdejong@nuovo.eu

Rebuilding Education

In september start Rebuilding Education: een NUOVO-breed opleidingsprogramma van een jaar. Docenten werken met behulp van inspiratiesessies en individuele coaching aan hun droomproject in de eigen school.

Meer weten? 
Lees de brochure over Rebuilding Education
Mail naar Sjoerd Laarman - slaarman@nuovo.eu

Singelloop (1 oktober)

Veel NUOVO-collega's doen weer mee aan de Singelloop op 1 oktober in Utrecht. Sluit je aan bij het NUOVO-hardloopteam, of kom ons aanmoedigen langs de route.

Meer weten?
Zie info voor medewerkers op Podium
Mail naar Melanie van Miltenburg - mmiltenburg@ithaka-isk.nl

Dag van de leraar (5 oktober)

Docenten maken het verschil in onze scholen en de samenleving. Dat wordt natuurlijk elke dag gewaardeerd, maar op 5 oktober zetten we hen extra in het zonnetje op de Dag van de Leraar die wereldwijd in ruim 90 landen wordt gevierd. 

Meer weten? 
Mail naar Carlijn Bolt - cbolt@nuovo.eu 

Mentale gezondheid

Niet alleen de mentale gezondheid van leerlingen, maar ook die van docenten vraagt blijvende aandacht. We maken mentale gezondheid bespreekbaar op school met een uitgebreid programma.

Meer weten?
Lees over mentale gezondheid in NUOVO NU
Mail Eefje Teeuwisse - eteeuwisse@nuovo.eu

Versterken van de havo

Landelijk nemen de uitdagingen op de havo toe. Meer leerlingen doubleren, slagingspercentages gaan omlaag. In het schooljaar 2023-2024 gaan we met de zes NUOVO-scholen die een havo-afdeling hebben op onderzoek uit wat we kunnen doen om de havo te versterken.

Meer weten?
Mail Eefje Teeuwisse - eteeuwisse@nuovo.eu

Hoe maak je mentale gezondheid bespreekbaar op school? Zes duo’s binnen NUOVO Scholen (een combinatie van leerlingen, docenten, OOP’ers, een schoolleider en een ouder) gaan in gesprek over mentale gezondheid. De belangrijkste boodschap? Het begint allemaal bij elkaar ZIEN.

Nieuwjaarsbijeenkomst (8 januari 2024)

2024 trappen we samen goed af met een inspirerende nieuwjaarsbijeenkomst. Deze editie staat helemaal in het teken van talent.

Meer weten?
Verdere informatie volgt
Mail Annemijn van Leusden - aleusden@pouwercollege.nl

Collegiaal waarderend onderzoek

Alle scholen krijgen weer een collegiaal bezoek. De school die bezocht wordt, kiest zelf een relevant vraagstuk uit. Mooie dagen, waarbij het met en van elkaar leren centraal staat.

Meer weten?
Lijkt het jou leuk om commissielid te worden? Mail dan vooral naar Jildou Holtrop - jholtrop@nuovo.eu

Each One Teach One

Each One Teach One (EOTO is een uniek programma waarbij leerlingen van verschillende scholen binnen NUOVO, met verschillende leefwerelden en culturen, samengebracht worden zodat zij van en met elkaar leren.

Meer weten?
Lees het artikel in NUOVO NU
Mail Ayan Yusuf Boss - aboss@ithaka-isk.nl

U-DECIDE (maart/april 2024)

Een week lang gaan leerlingen van alle NUOVO-scholen aan de slag gaan met daadwerkelijke vraagstukken van bedrijven en instellingen uit de stad en regio Utrecht. Een bijzondere week voor leerlingen én docenten.

Meer weten?
Houd de website in de gaten
Mail Jeppe den Uijl - JeppedenUijl@x11.nu

Internationale Studiereis (mei 2024)

Ook komend jaar gaan we weer met docenten van de verschillende scholen op studiereis. De bestemming is dit keer: Berlijn!

Meer weten?
Bekijk de Instagrampagina van de 2023-reis
Mail Moniek Rieter - moniekrieter@x11.nu

Utrecht Pride

NUOVO vaart mee met de Utrecht Pride! Samen met onze leerlingen vieren we de liefde en de vrijheid om te zijn wie je bent en te houden van wie je houdt.

Meer weten?
Een kleine sfeerimpressie van vorig jaar op onze Instagram
Mail Eva Bekx - ebekx@nuovo.eu

Zomerfestival Buitengoed NUOVO

Ons mooie zomerfestival Buitengoed beleefde inmiddels al drie edities! Natuurlijk zijn we volgend jaar weer terug om het nieuwe schooljaar samen vol energie af te trappen.

Meer weten?
Houd de website in de gaten
Mail Jeppe den Uijl - JeppedenUijl@x11.nu