Bliksemstages leerjaar 1 & 2

Vlak voor én na de meivakantie zijn onze leerlingen uit leerjaar 1 en 2 op een bliksemstage geweest van JINC. Door middel van een bliksemstage krijgen leerlingen een beeld van verschillende beroepen en van hun eigen interesses en kwaliteiten. Dit kan weer helpen bij het kiezen van een profiel of een vervolgopleiding.

Een bliksemstage carrousel voor leerjaar 1

Voor leerjaar 1 organiseerde JINC vlak voor de meivakantie een speciale editie van de bliksemstage; namelijk een bliksemstage carrousel! Hierdoor kregen leerlingen niet bij één, maar bij meerdere bedrijven/beroepen een inkijkje. Verschillende bedrijven kwamen naar de Stadsschouwburg in Utrecht. Door middel van workshops en opdrachten maakten leerlingen kennis met verschillende beroepen.

Zo ontwikkelden leerlingen bijvoorbeeld een lichtplan voor een minitheater van de Stadsschouwburg, keken ze rond in een échte truck van Van Tilburg en Bastianen, lieten ze een windmolen draaien door zonnepanelen tijdens de workshop van Stedin én marcheerden ze mee met Buddy van Defensie.

Bedrijfsbezoeken van leerjaar 2

Na de meivakantie was het tijd voor de bliksemstage van leerjaar 2. Leerlingen kozen van tevoren één bedrijf uit waar ze graag langs wilden gaan. In een klein groepje liepen ze vorige week een dagdeel mee bij deze organisatie op locatie. Dit jaar konden leerlingen onder andere kiezen uit organisaties als: Hal 22, Utrecht Jaarbeurs, Homestudios, Gemeente Utrecht, Truckservice en Geertjeshoeve.

Zo werd er bij Hal 22 fanatiek gepaddeld en gebowld. Bij de Geertjeshoeve hebben leerlingen jonge geitjes de fles gegeven én zagen ze zelfs een geitje geboren worden! Tot slot werd er bij de Jaarbeurs geleerd hoe je met dienbladen kunt lopen. Sommige leerlingen konden er zelfs drie tegelijkertijd vasthouden!

Zowel de docenten als leerlingen blikken terug op leuke en succesvolle dagen. Bekijk de foto's hieronder voor een klein inkijkje in alle activiteiten.

Ook interessant