De gezonde (gewone) schoolkantine

Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Het dringt steeds meer door in de maatschappij: gezond en duurzaam eten hoort de norm te zijn. Ook wij vinden dat gezond en duurzaam eten op school vanzelfsprekend hoort te zijn. Wij vinden het normaal dat leerlingen een gezonde en duurzame keuze kunnen maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

Met een gezonde schoolkantine geven wij de leerlingen mee dat gezond en duurzaam eten en drinken vanzelfsprekend is. Wij hebben op onze school een omgeving gecreëerd waarin wij het makkelijker maken voor leerlingen om (onbewust) die gezonde en duurzame keuzes te maken.

De schoolkantine voldoet aan de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen van het Voedingscentrum. Wij hebben als doel gesteld om elk jaar een Schoolkantine Schaal te behalen. Ieder jaar brengen wij het aanbod en de uitstraling van de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomsten naar alle betrokkenen en de schoolleiding.

Ook interessant