De laatste schoolweek

De gangen zijn leeg en komende week staat in het teken van afronden. Nog maar één week en dan begint de zomervakantie.

De boeken worden ingeleverd, de diploma's uitgereikt en de gangen in school zijn zo goed als leeg. Dat kan maar één ding betekenen: de zomervakantie staat op het punt om te beginnen.

Wat was het weer een bijzonder jaar!

We hebben te maken gehad met fikse Coronamaatregelen; we moesten afstand houden, mondkapjes dragen, in de winter zelfs met onze jas aan in de klas zitten (omdat er geventileerd moest worden) en diverse evenementen moesten worden verplaatst.

Halverwege het schooljaar kon er gelukkig versoepeld worden en konden we samen bedenken welke evenementen alsnog door konden gaan. Want wat was de behoefte aan plezier en samenkomen groot!

Zo werd er onder andere een geweldige Pomutocadaza en een top Biologiemarathon georganiseerd, kon het examengala doorgaan en was er voor de onderbouw een spetterende beachparty. Bovendien kan de diploma-uitreiking doorgaan zoals we dat vóór Corona deden; samen met je klasgenoten, op school en in het bijzijn van ouder(s)/verzorger(s).

Natuurlijk heeft iedereen dit jaar weer hard gewerkt, zijn er nieuwe vrienden gemaakt, is er gelachen (soms gehuild), zijn we gegroeid als mens en hebben we bovenal genoten.

Volgende week komen leerlingen nog een keer naar school om hun boeken in te leveren of om hun kluisjes leeg te maken en daarna gaan ze genieten van een welverdiende vakantie.

Ook interessant