22 - Dec - 2023

Expeditie VOLT!

Duik in avontuurlijk leren met Expeditie VOLT! - waarom praktisch onderwijs zo belangrijk is Op VOLT! Toekomstmakers geloven we in de kracht van praktisch onderwijs, en dat is precies wat we bieden met ons nieuwe projectonderwijs: Expeditie VOLT! Gedurende het schooljaar gaan onze leerlingen op vier expedities, waardoor ze de lesstof op een boeiende en praktische manier ontdekken. In plaats van klassikaal leren, leren de kinderen actief en onderzoekend. Dit werkt zeer motiverend en is een waardevolle aanvulling op de reguliere lessen! Waarom is praktisch onderwijs zo belangrijk binnen Expeditie VOLT!? Toepassing van theorie in de praktijk: We stimuleren leerlingen om theoretische kennis toe te passen in echte situaties. De expeditie versterkt hun begrip van de lesstof en toont de praktische relevantie van wat ze in de klas leren. Ontwikkeling van vaardigheden: Tijdens de expedities ontwikkelen leerlingen waardevolle vaardigheden zoals samenwerking, communicatie, probleemoplossend vermogen en hands-on vaardigheden die van onschatbare waarde zijn voor hun ontwikkeling. Daarbij staat reflectie en het behalen van hun eigen leerdoelen centraal. Ze mogen zélf kiezen hoe ze bepaalde lesstof vormgeven. Zelfvertrouwen: Het behalen van tastbare resultaten tijdens de expedities draagt bij aan het zelfvertrouwen van leerlingen en bevordert een positief zelfbeeld. Dit is van onschatbare waarde voor hun persoonlijke ontwikkeling en geeft ze meer vertrouwen in hun eigen kunnen. Expeditie VOLT! biedt niet alleen een verrijkende leerervaring, maar bereidt leerlingen ook voor op een wereld vol mogelijkheden door middel van praktisch onderwijs. Ontdek de kracht van praktisch leren en geef uw kind een voorsprong op de toekomst!

Here comes your own content.

Vul hier uw eigen inhoud in.

Ook interessant

Afgelopen dinsdag 6 januari was het thesissymposium voor de U-Talentleerlingen uit klas 6, waarbij in Utrecht ongeveer 100 leerlingen uit de regio hun bevindingen hebben mogen presenteren.

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder

Deze zomervakantie organiseert It's My Child voor leerlingen van Ithaka weer een Zomerschool! It's My Child zoekt enthousiaste ouders die willen helpen organiseren. Zin in deze leuke, leerzame uitdaging?

Lees verder

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder