Gastschrijver - Met Edukans naar Kenia

Zo nu en dan kun je genieten van nieuwsitems van gastschrijvers, met deze keer: docent Frans Sascha Mocking. Lees hier haar verhaal.

In juli ga ik als World Teacher met Edukans en 40 docenten, pabostudenten, schoolleiders en Edukans-begeleiders naar Kenia. World Teacher is een programma voor professionalisering van (bijna-)docenten en schoolleiders wereldwijd. Het is een 15-daagse reis waarin wederzijds leren centraal staat, het is een studiereis voor- en door mijn werk als docent.

Als World Teacher verbeter en verdiep ik mij in mijn eigen onderwijscompetenties zoals flexibiliteit, creativiteit, stressbestendigheid en communicatieve vaardigheden. Daarnaast draag ik bij aan kwaliteitsverbetering van het onderwijs in Kenia. Beter onderwijs heeft tot direct gevolg dat leerlingen door kunnen groeien naar hoger onderwijs en betere banen, wat weer een positief gevolg heeft voor de economie.

Tijdens mijn aanwezigheid in Kenia ga ik onder andere lokale docenten tijdens verschillende lessen observeren, en bespreek ik de bevindingen vervolgens met hen. Ook verzorg ik (samen met de andere World Teachers) workshops over bijvoorbeeld activerende didactiek en differentiatie. Op deze manier wil ik het land leren kennen met zijn lokale gewoonten en manier van leven en werken.

Om de Keniaanse collega’s deel kunnen laten nemen aan het trainingsprogramma en om te zorgen dat Edukans opvolging kan geven aan de kwaliteitsverbetering die wij in juli gaan inzetten, ben ik op zoek naar sponsors. Dankzij de kerstmarkt op het Leidsche Rijn College afgelopen december heb ik al een mooi bedrag bij elkaar verzameld, maar alle kleine beetjes helpen. Sponsoren kan via: https://sascha-mocking-oost.inactievooredukans.nl/.

De komende maanden zal ik regelmatig wat van mij laten horen en delen over mijn ervaringen voor, tijdens en na de reis naar Kenia.

Sascha Mocking (docent Frans)

Ook interessant