27 - Sep - 2023

Gezocht: ouders voor de beroepenmarkt op 16 november!

Here comes your own content.

Beste ouders/ verzorgers,

Vorig jaar is er op Academie TIEN een succesvolle beroepenmarkt georganiseerd. Graag nodigen we jullie uit om dit jaar deel te nemen aan onze beroepenmarkt. Hieronder vinden jullie alle benodigde informatie.

Op donderdag 16 november organiseert Academie Tien haar editie van de beroepenmarkt. Een leuk en leerzaam evenement met inspirerende loopbaanverhalen en een beroepenplein. De beroepenmarkt 2023 vindt plaats op Academie Tien, op de locatie Philipsguldenhof van 18.30 tot 21.30 uur.

Wij nodigen u van harte uit om op deze avond over uw beroep/loopbaan te komen vertellen.

Waarom een beroepenmarkt?

Academie Tien wil onderwijs aanbieden dat relevant is en een relatie heeft met de maatschappij waarin wij dagelijks leven en werken. Oriëntatie op de arbeidsmarkt en studiemogelijkheden door middel van een beroepenmarkt hoort daar wat ons betreft bij. Wij laten onze leerlingen graag kennismaken met een breed aanbod van beroepen (mbo/hbo/wo) en u kunt daaraan bijdragen. Zo kunnen leerlingen zich een duidelijker beeld vormen van de arbeidsmarkt en voor zichzelf onderzoeken welke mogelijke studierichtingen of beroepen bij hen passen.

Uw bijdrage

Er zijn twee mogelijkheden waarop u over uw beroep kunt vertellen.

1.     College Tour, dit houdt in dat u ongeveer 25 minuten over uw beroep vertelt aan een groep van max. 15 leerlingen.

2.     Beroepenplein, u staat samen met andere opleidingen/ ouders in de aula, met uw eigen beroepentafel, u vertelt over uw beroep aan de leerlingen die langskomen en beantwoordt hun vragen.  Uiteraard mag u ook dingen meenemen en laten zien.

Mocht u een activiteit willen organiseren voor de leerlingen om hen kennis te laten maken met uw beroep, dan kunt u dit aangeven zodat wij dit kunnen opnemen in ons draaiboek.

Er zijn 3 rondes, dus zowel voor de College Tour als het Beroepenplein geldt dat er 3 keer een groep leerlingen langskomt.

Uiteraard hopen wij op een groot aantal aanmeldingen en veel diversiteit in beroepen.

Email naar: epol@academie-tien.nl met daarin de gegevens die u hieronder aantreft.

-Naam, ouder van:

-aansprekende titel voor leerlingen zodat ze weten waar ze voor kiezen:

-Beroep:

-Vooropleidingen:

-Voorkeur: Beroepenplein  of College Tour

-Telefoonnummer:

-Emailadres:

Hartelijke groet,

Vincent Kanis en Eric van der Pol

Ook interessant

Afgelopen dinsdag 6 januari was het thesissymposium voor de U-Talentleerlingen uit klas 6, waarbij in Utrecht ongeveer 100 leerlingen uit de regio hun bevindingen hebben mogen presenteren.

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder

Deze zomervakantie organiseert It's My Child voor leerlingen van Ithaka weer een Zomerschool! It's My Child zoekt enthousiaste ouders die willen helpen organiseren. Zin in deze leuke, leerzame uitdaging?

Lees verder

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder