23 - Oct - 2023

Gymnasium in de activiteitenweek

Gymnasium 3 trapte de week af met een bezoek aan Doloris Meta Maze in Tilburg. Geblinddoekt werden leerlingen één voor één naar binnen gebracht, waarna ze konden verdwalen in een surrealistisch doolhof waar alle zintuigen op scherp werden gezet. Een hele bijzondere beleving, die iedereen anders ervaren heeft.

Here comes your own content.

Ook Gymnasium 1 & 2 gingen op Excursie, naar Utrecht deze keer. We begonnen met een escape room in de Domtoren. Met het uitvoeren van opdrachten in en rond de Dom moesten leerlingen een code kraken om zo de bovenste deur in de toren te kunnen openen. Met het geweldige uitzicht over Utrecht als beloning! Erg leuk om te doen en zo leerden ze stiekem over de middeleeuwen, gotiek en de Domtoren.

Daarna volgde het Universiteitsmuseum. Een interactief programma waarbij leerlingen zelf aan de slag gingen met een sociaalwetenschappelijk onderzoek naar aandacht en multitasking. Ook kregen zij een mysterybox gepresenteerd. Een gesloten doos waarvan ze de inhoud moesten achterhalen. Best wel een opgave, want hoe pak je dat nou het beste aan?

De rest van de week hebben leerlingen verschillende workshops kunnen volgen.

Onder begeleiding van een fotograaf zijn leerlingen op ons prachtige terrein op zoek gegaan naar ochtendlicht. Met spiegelreflexcamera's en extra attributen als minifiguren en glazen ballen hebben zij prachtige beelden geschoten in de ochtendzon.

Ook hebben we lekker veel bewogen. Even uit het hoofd en in het lijf gezakt, met Capoeira en een Yoga Warriors workshop. Voor sommige leerlingen bekend terrein, voor anderen was het even wennen.

Tijdens de workshop De dichter in jezelf, zijn leerlingen gaan dichten op echte typmachines. Ook werden er heuse Loesje posters ontworpen. De week is afgesloten met een bezoek aan Dierenpark Amersfoort. Daar observeerden leerlingen onder begeleiding van drie van onze biologiedocenten het gedrag van dieren.

Ook interessant

Afgelopen dinsdag 6 januari was het thesissymposium voor de U-Talentleerlingen uit klas 6, waarbij in Utrecht ongeveer 100 leerlingen uit de regio hun bevindingen hebben mogen presenteren.

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder

Deze zomervakantie organiseert It's My Child voor leerlingen van Ithaka weer een Zomerschool! It's My Child zoekt enthousiaste ouders die willen helpen organiseren. Zin in deze leuke, leerzame uitdaging?

Lees verder

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder