HoCoSto update

De verduurzaming van ons schoolgebouw vordert gestaag. We nemen u graag even mee!

Begin juli 2022 vertelden we in dit artikel over de ontwikkelingen op het gebied van de verduurzaming van ons schoolgebouw.

Gedurende de verbouwing zijn er video's gemaakt die we graag met u delen. Klik op de afbeeldingen hieronder om te kijken. Links hoe het begon, rechts hoe het vorderde.

*Lees verder onder de afbeeldingen

Wat is er veel gebeurd in de afgelopen maanden!

De HoCoSto is ingegraven en het landschap is gereed gemaakt voor afwerking, in school is het klimaatsysteem ten behoeve van het binnenklimaat geoptimaliseerd en aan de buitenzijde is de (automatische) zonwering geplaatst.

De laatste weken is er hard gewerkt aan de besturing van de nieuwe zonwering en alles is inmiddels aangesloten en werkzaam. De automatische functie (bij harde wind of aanwezigheid van zon) wordt op korte termijn geactiveerd.

Hoe nu verder?

Er wordt achter de schermen hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het buitenterrein kan worden opgeleverd en de leerlingen weer naar buiten kunnen.

Dit recreatielandschap rondom de school wordt een sfeervolle omgeving, voorzien van verschillende natuurlijke materialen, bomen en planten. Er komen relax plekken voor leerlingen, een aparte ruimte voor medewerkers bij de personeelskamer, veel groen en halfverharding (een kleine soort grind dat op de paden wordt aangelegd), nieuwe buitenverlichting die reageert op aanwezigheid, het basketbalveld krijgt een upgrade en er komt een extra overdekte fietsenstalling achter de E-vleugel (bonus: op deze fietsenstalling komen extra zonnepanelen).

Tot zover weer de update. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen we u weer informeren.

Ook interessant

Vlak voor én na de meivakantie zijn onze leerlingen uit leerjaar 1 en 2 op een bliksemstage geweest van JINC. Door middel van een bliksemstage krijgen leerlingen een beeld van verschillende beroepen en van hun eigen interesses en kwaliteiten. Dit kan weer helpen bij het kiezen van een profiel of...

Lees verder

Jongeren zelf verantwoordelijk maken voor het oplossen van incidenten, hoe doe je dat? In samenwerking met Stichting Halt traint Stichting Jongerenrechtbanken tweede- en derdejaarsleerlingen van VOLT! Toekomstmakers om conflicten binnen de school zelf op een duurzame manier aan te pakken. Het doel? We maken jongeren zelf verantwoordelijk voor het oplossen...

Lees verder

Academie Tien is een middelbare school met een brede kijk op ontwikkeling. Naast leren is er ruimte voor persoonlijke groei en verwondering. Voor het nieuwe schoolgebouw aan het Berlijnplein maakte kunstenaar Elisabet Stienstra daarom zeven kunstwerken van jonge mensen die thema’s als groei en kennis weerspiegelen. De gloednieuwe architectuur, het...

Lees verder

Je zag de leerlingen al stiekem kijken toen schrijfsters Cis Meijer, Daniëlle Bakhuis en Caja Cazemier vrijdag 22 maart de trap van het OLZ op liepen.

Lees verder