17 - Jan - 2023

Keuzes maken

In klas 2 moeten de leerlingen een keuze maken voor het profiel in de bovenbouw. Op VOLT! hebben we hiervoor 2 informatieve dagen georganiseerd.

Here comes your own content.

Wat ga je nu kiezen, wat past bij mij. Dit is een hele lastige vraag voor veel leerlingen. Tijdens de lessen Toekomst, Innovatie & Prototyping en EHBO maken ze al kennis met enkele beroepen en profielen, maar een keuze maken voor volgend jaar is wel spannend.

Op maandag kregen ze voorlichting van de praktijkdocenten uit de bovenbouw. Wat houdt PIE, Z&W of D&P in? Hoe zit het met de TL of GL? Wat zijn de mogelijkheden met deze profielen en welke theorievakken horen daar bij.

De dag daarna kwamen verschillende mensen vertellen over hun beroep: van monteur tot kinderverzorging, heel veel enthousiaste verhalen van ondernemers of werknemers uit een bedrijfstak. Deze beroepenmarkt gaf veel leerlingen inzicht in de toekomst. Wat komt er allemaal op je af.

Ook interessant

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder

Bij NUOVO Scholen vinden we oprecht contact en verbinding belangrijk. Vandaag gaan we in gesprek met één van onze medewerkers: Jeske Weerheijm, die sinds januari 2017 werkt als Expert maatschappij en docent Geschiedenis op UniC: ‘Het onderwijs is me met de paplepel ingegoten’

Lees verder