Leerjaar 4 naar Hollywood

Na de examens nog even lekker los

Er zijn waarschijnlijk niet veel scholen in Nederland die een uitje voor de leerlingen naar Hollywood regelen. Voor ons was dat ook niet haalbaar. Om toch in het thema van het gala en de diploma-uitreiking te blijven, zijn we afgelopen woensdag met de eindexamenleerlingen naar Movie Park geweest.

Veel leerlingen hebben alsnog hun ‘terugkommaatregel’ kunnen wegwerken, want zij waren ruim vóór 08.00 uur op school. Enkelen hadden vlak na 06.00 uur al laten weten dat ze wakker waren en er zin in hadden.

Bij aankomst was het even schrikken, want er stonden wel hele lange rijen. Maar de bussen mochten gelukkig dichtbij de ingang parkeren en na even wachten, konden de leerlingen naar binnen stormen. Veel leerlingen hebben we de rest van de dag amper nog gezien.

Er was keuze uit verschillende achtbanen, waterbanen, een vrije-valtoren en andere bloedstollende attracties. Maar er waren ook minder heftige dingen als arcadehallen en spectaculaire shows. En alles in een ander filmthema. En we kunnen bevestigen dat Marilyn Monroe nog leeft en er nog steeds jong uit ziet.

Waar sommige leerlingen al om 12.00 uur hun lunchbon inwisselden om de rest van de dag door te kunnen gaan, kozen andere ervoor om dat pas aan het eind van de dag te doen, omdat ze er helemaal niet aan gedacht hadden. Een enkeling had het zelfs nog niet op toen we terug liepen naar de bussen. In die bussen was wel wat minder zitplaats, vanwege allerlei megaknuffels die door leerlingen gewonnen waren. Op de terugweg werd er trouwens wat minder gezongen, want de vermoeidheid sloeg toch wel toe.

Ook interessant

Vlak voor én na de meivakantie zijn onze leerlingen uit leerjaar 1 en 2 op een bliksemstage geweest van JINC. Door middel van een bliksemstage krijgen leerlingen een beeld van verschillende beroepen en van hun eigen interesses en kwaliteiten. Dit kan weer helpen bij het kiezen van een profiel of...

Lees verder

Jongeren zelf verantwoordelijk maken voor het oplossen van incidenten, hoe doe je dat? In samenwerking met Stichting Halt traint Stichting Jongerenrechtbanken tweede- en derdejaarsleerlingen van VOLT! Toekomstmakers om conflicten binnen de school zelf op een duurzame manier aan te pakken. Het doel? We maken jongeren zelf verantwoordelijk voor het oplossen...

Lees verder

Academie Tien is een middelbare school met een brede kijk op ontwikkeling. Naast leren is er ruimte voor persoonlijke groei en verwondering. Voor het nieuwe schoolgebouw aan het Berlijnplein maakte kunstenaar Elisabet Stienstra daarom zeven kunstwerken van jonge mensen die thema’s als groei en kennis weerspiegelen. De gloednieuwe architectuur, het...

Lees verder

Je zag de leerlingen al stiekem kijken toen schrijfsters Cis Meijer, Daniëlle Bakhuis en Caja Cazemier vrijdag 22 maart de trap van het OLZ op liepen.

Lees verder