LRC Iftar

Donderdag 30 maart kwamen ruim 150 leerlingen naar school voor een Iftar. Dit is een maaltijd die gegeten wordt tijdens de Ramadan, na zonsondergang.

De Ramadan is een belangrijke periode voor een deel van onze collega’s en leerlingen. Om stil te staan bij deze gelegenheid organiseerde het LRC samen met een aantal leerlingen (Nordin, Omar, Yasmine, Loujein en Anouar) een Iftar: de maaltijd die gegeten wordt na zonsondergang. Alle leerlingen van het Leidsche Rijn College werden hiervoor uitgenodigd, van de brugklas tot en met de examenklas.

Het thema van de avond was: Samen is altijd beter! Dus samen delen, praten en de saamhorigheid stonden centraal.

We vroegen leerlingen om zelf een gerecht/hapje te maken en bij binnenkomst konden ze dit afgeven. Alles werd neergezet op lange tafels en dit werd geserveerd als buffet.

Leerlingen die meedoen aan de Ramadan werden uitgenodigd om te vertellen over wat de Ramadan voor hen betekent, hoe zij deze periode ervaren en wat ze ervan leren. Op die manier konden we de verbinding maken en van elkaars culturen leren.

Één van de organiserende leerlingen, Nordin, opende de avond. Om kwart over 8 ging de zon onder, wat betekende dat de Iftar kon beginnen. De periode van vasten werd ritueel verbroken door het eten van een dadel en drinken van water, gevolgd door een kopje soep. Daarna kon van het uitgebreide buffet genoten worden en hoewel er meer dan genoeg eten was, ging het toch bijna allemaal op!

‘Wauw, wat ziet de aula er mooi uit!’
‘Bedankt voor het organiseren.’
‘Wat fijn dat er zoveel leerlingen zijn.’
‘Bizar veel eten!’
‘Het is zo gezellig!’

Enkele uitspraken die we hebben gehoord en niets is minder waar! Het was heel gezellig en inderdaad: er was súper veel eten.

Ook interessant