.jpeg?width=1700&quality=70&format=jpeg&signature=572e9e336ab94009c2efac763fd4aaddc706c849)
LRC Iftar
Donderdag 30 maart kwamen ruim 150 leerlingen naar school voor een Iftar. Dit is een maaltijd die gegeten wordt tijdens de Ramadan, na zonsondergang.
De Ramadan is een belangrijke periode voor een deel van onze collega’s en leerlingen. Om stil te staan bij deze gelegenheid organiseerde het LRC samen met een aantal leerlingen (Nordin, Omar, Yasmine, Loujein en Anouar) een Iftar: de maaltijd die gegeten wordt na zonsondergang. Alle leerlingen van het Leidsche Rijn College werden hiervoor uitgenodigd, van de brugklas tot en met de examenklas.
Het thema van de avond was: Samen is altijd beter! Dus samen delen, praten en de saamhorigheid stonden centraal.
We vroegen leerlingen om zelf een gerecht/hapje te maken en bij binnenkomst konden ze dit afgeven. Alles werd neergezet op lange tafels en dit werd geserveerd als buffet.
Leerlingen die meedoen aan de Ramadan werden uitgenodigd om te vertellen over wat de Ramadan voor hen betekent, hoe zij deze periode ervaren en wat ze ervan leren. Op die manier konden we de verbinding maken en van elkaars culturen leren.
Één van de organiserende leerlingen, Nordin, opende de avond. Om kwart over 8 ging de zon onder, wat betekende dat de Iftar kon beginnen. De periode van vasten werd ritueel verbroken door het eten van een dadel en drinken van water, gevolgd door een kopje soep. Daarna kon van het uitgebreide buffet genoten worden en hoewel er meer dan genoeg eten was, ging het toch bijna allemaal op!
‘Wauw, wat ziet de aula er mooi uit!’
‘Bedankt voor het organiseren.’
‘Wat fijn dat er zoveel leerlingen zijn.’
‘Bizar veel eten!’
‘Het is zo gezellig!’
Enkele uitspraken die we hebben gehoord en niets is minder waar! Het was heel gezellig en inderdaad: er was súper veel eten.
.jpeg?width=360&dpr=2&crop=0%2C0%2C3840%2C2160&signature=54124a6b04dee7dd5b6e973e95ea86f1274dc250)
Ook interessant
Goed nieuws: de bouw van het nieuwe schoolgebouw van International School Utrecht is officieel gestart! Gisteren gaven leerlingen, samen met wethouder Eelco Eerenberg (Onderwijs) en directeur Marieke Folkers, het startsein voor de realisatie van dit moderne en toekomstbestendige onderkomen op het Utrecht Science Park.
Wat wil je bij VOLT! achterlaten na je eindexamen? Dat vroegen we al onze examenleerlingen en dit is het resultaat!
Op donderdag 13 maar vond de jaarlijkse Iftar bij VOLT! Toekomstmakers plaats, het was een geweldige avond vol warmte en verbinding!
De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk. Steeds meer leerlingen ervaren stress en prestatiedruk, terwijl scholen zoeken naar de beste manier om hen te ondersteunen. Kenniswerkplaats Jeugd en Gezin Centraal ontwikkelde de Wegwijzer Mentaal Kapitaal om scholen handvatten te bieden voor een bredere aanpak. We spraken Margot Peeters, werkzaam...
Op dinsdag 3 december 2024 hebben wij bezoek gehad van de Inspectie van het Onderwijs. Tijdens dit bezoek heeft de inspectie een kwaliteitsonderzoek gedaan voor onze vmbo-basis (b) en vmbo-gemengde of theoretische leerweg (gt). Het onderzoeksrapport is gepubliceerd op de website van de inspectie.
Tijdens de open dagen bij VOLT! Toekomstmakers hadden leerlingen uit groep 7 en 8 de kans om door het hele gebouw letters te verzamelen en daarmee een geheime zin te vormen. Een leuke en spannende uitdaging!