LRC wint prestigieus debattoernooi!

Vorige week vrijdag won ons debatteam de grote, gouden cup van het OpWegNaarHetLagerhuis-debattoernooi van de provincie Utrecht!

Vorige week vrijdag won ons debatteam de grote, gouden cup van het OpWegNaarHetLagerhuis-debattoernooi van de provincie Utrecht!

Vooraf zeiden we al stilletjes tegen elkaar: ‘Dit is echt een sterk team hoor!’, maar het machtsvertoon waarmee onze equipe een hele rij scholen van de mat veegde, was echt verbluffend.

Van voorronde tot finale moesten 12 stellingen worden verdedigd in drie verschillende debatvormen: 1-tegen-1, team tegen team en in een 360°-debat (tijdens dit debat wisselen de teams twee keer plots van standpunt). Het afgelopen halfjaar hebben we hier wekelijks, steeds fanatieker, op getraind.

In het Provinciehuis van Utrecht traden Liza, Fien en Driss onbevreesd aan in een 1-op-1-debat, Janna nam dapper het vierde wedstrijdonderdeel voor haar rekening: de persoonlijke speech, ook wel ‘V-rede’. Maar vooral als team bleken we onverslaanbaar. Geen moment stonden de retorische vechters met de mond vol tanden; de cijfers en citaten vlogen je om de oren, en op elk tegenargument kwam een scherpe rebound. Ook de samenwerking en creativiteit werden geroemd door de verschillende jury’s.

Na scholen als KSG de Breul en het Minkema College achter ons te hebben gelaten in de voorrondes, wachtte in de Statenzaal, aan het einde van een intensieve dag, de finale tegen het Johan van Oldebarnevelt Gymnasium uit Amersfoort, voormalig landelijk winnaar. Het harde werk, de vele uren trainen en oefenen werden beloond: het vertrouwen en de overtuiging zaten erin, vanaf de start tot het aftellen van de klok. Had de jury ook gezien wat wij zagen? Gelukkig wel! En wat zijn we trots!

Laura Flesch (6v), Jelte Westra (4v), Liza van Rijn (6v), Karim Hoogveld (5v), Diger Gels (6v), Tobias Brahma (6v), Pieter, Driss van Dam (6v), Mats van de Wiel (6v), Frank, Fien Schaap (6v), Jobbe van Helsdingen (6v), Janna Coenen (6v), gefeliciteerd!

Ook interessant