NUOVO Onderwijsfestival Buitengoed 2024

Wellicht heb je het al voorbij zien komen; woensdag 21 en donderdag 22 augustus organiseert NUOVO de vierde editie van het Buitengoedfestival! Collega's van NUOVO zijn van harte welkom om met elkaar in een relaxte setting de zomervakantie af te sluiten en geïnspireerd het nieuwe schooljaar in te gaan.

Dit jaar mogen onze collega's weer een introducee meenemen (een vriend(in) met interesse in de Utrechtse onderwijswereld). Ken je iemand die bij NUOVO werkt? En heb je interesse in de Utrechtse onderwijswereld? Vraag dan of jouw contact jou opgeeft als +1.

We organiseren vakinhoudelijke workshops en zorgen voor een randprogramma waarin ontspanning en plezier centraal staan: bezoekers kunnen bijvoorbeeld de dag vol energie beginnen met een ochtendsessie drummen of juist relaxen door middel van yoga en meditatie. Ook mountainbiken in het bos, vuurspuwen of springen van 8 meter hoogte in een airbag zijn dit jaar mogelijk. De vertrouwde stoelmasseur is gelukkig ook weer van de partij.

Hieronder vind je alvast een kleine greep uit het programma. Meer informatie over het festival lees je opbuitengoednuovo.eu

Programma

De programmaonderdelen lopen uiteen van vakinhoud tot persoonlijke ontwikkeling en fysieke uitdaging. Er is voor ieder wat wils. Benieuwd naar meer programmaonderdelen? Zie: buitengoednuovo.eu

  • Groepsdynamiek

Wat zijn de voorwaarden voor een veilige en fijne sfeer in de klas? Welke fases doorloopt een klas als het gaat om groepsvorming? Hoe kan jij als docent daar sturing aan geven? In deze workshop laten we je verschillende activiteiten ervaren die je gemakkelijk met je klas kunt doen tijdens je les(sen). Activiteiten die leuk en gezellig zijn, maar ook helpend zijn voor het proces van de groepsdynamiek.

  • Werken met de progressiecirkel

Motivatie is energie voor actie! Als je ergens gemotiveerd voor bent dan heb je er zin in en wil je ook je schouders eronder zetten. Hoe boor je dan deze motivatie aan? In essentie raken we erg gemotiveerd als we ergens progressie in ervaren. Het in kaart brengen van deze vooruitgang met behulp van een progressiecirkel zorgt voor overzicht, motiveert om verder te gaan en geeft richting aan de volgende stap. Wil je weten hoe dit werkt? Kom dan naar de workshop: Werken met de progressiecirkel!

  • De Inclusieve Docent

Diversiteit en inclusie zijn thema’s die een grote rol spelen in de maatschappij. Het heeft ook steeds meer invloed op de klas. Culturele verschillen lijken steeds meer worden uitvergroot. Hoe ga je daar als docent goed mee om?

  • Prestatiedruk en schoolstress

Herken je dat jongeren druk en stress ervaren door school of huiswerk? Of dat professionals zoeken naar manieren om prestatiedruk te verminderen en welzijn te bevorderen? Deze workshop biedt inzicht in de problematiek; de oorzaken en gevolgen van prestatiedruk. En biedt handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan, met behulp van tools en best practices.

  • Randprogramma

In het randprogramma staat ontspanning en plezier centraal: begin bijvoorbeeld de dag vol energie met een ochtendsessie drummen of juist relaxt met yoga en meditatie. Ga mountainbiken in het bos, leer vuurspuwen of spring van 8 meter hoogte in een airbag. De vertrouwde stoelmasseur is gelukkig ook weer van de partij.

Ook interessant