Olympic Moves - Streetball🏀

Afgelopen dinsdag reisden we met drie basketbalteams af richting het Echnaton College in Almere voor de regionale finales in de categorie ‘’streetball’’. Alle teams gingen de strijd aan om een ticket te bemachtigen voor de landelijke finale in Papendal.

Jongens klas 1/2 & jongens klas 3/4 hadden een spannend toernooi. In de competitie verloren beide teams maar één wedstrijd, waardoor ze 2de zijn geworden in de poule.

In de halve finale wonnen de jongens van klas 3/4, waardoor ze naar de finale gingen!

Jongens klas 1/2 maakten het ook heel spannend, maar verloren helaas de halve finale in overtime met twee punten verschil!

In de spannende finale lukte het de jongens van klas 3/4 helaas niet te winnen, waardoor ze net geen ticket voor de landelijke finale in de wacht gesleept hebben.

Het jongens schoolteam begon goed en wist de eerste wedstrijd te winnen met 3-7! Helaas bleken de andere teams net een maatje te groot. Uiteindelijk hebben de mannen wel een super sportief en gezellig toernooi gehad!

We willen het Echnaton college bedanken voor de fantastische organisatie en zien elkaar volgend jaar weer op het basketbalveld!💪

Ook interessant

Vlak voor én na de meivakantie zijn onze leerlingen uit leerjaar 1 en 2 op een bliksemstage geweest van JINC. Door middel van een bliksemstage krijgen leerlingen een beeld van verschillende beroepen en van hun eigen interesses en kwaliteiten. Dit kan weer helpen bij het kiezen van een profiel of...

Lees verder

Jongeren zelf verantwoordelijk maken voor het oplossen van incidenten, hoe doe je dat? In samenwerking met Stichting Halt traint Stichting Jongerenrechtbanken tweede- en derdejaarsleerlingen van VOLT! Toekomstmakers om conflicten binnen de school zelf op een duurzame manier aan te pakken. Het doel? We maken jongeren zelf verantwoordelijk voor het oplossen...

Lees verder

Academie Tien is een middelbare school met een brede kijk op ontwikkeling. Naast leren is er ruimte voor persoonlijke groei en verwondering. Voor het nieuwe schoolgebouw aan het Berlijnplein maakte kunstenaar Elisabet Stienstra daarom zeven kunstwerken van jonge mensen die thema’s als groei en kennis weerspiegelen. De gloednieuwe architectuur, het...

Lees verder

Je zag de leerlingen al stiekem kijken toen schrijfsters Cis Meijer, Daniëlle Bakhuis en Caja Cazemier vrijdag 22 maart de trap van het OLZ op liepen.

Lees verder