08 - Dec - 2023

OLZ zet zich in voor Voedselbank Zeist

In Nederland bevinden zich bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens, en de voedselbanken spelen een essentiële rol in het ondersteunen van hen die tijdelijk financiële hulp nodig hebben.

Here comes your own content.

Onze school heeft de handen ineengeslagen om een positieve bijdrage te leveren en organiseert van 7 tot en met 21 december een grootschalige inzamelingsactie voor de Voedselbank Zeist, waarbij alle leerlingen van de school betrokken zijn.

Van klas 1 tot en met klas 6 werken de leerlingen samen aan deze inzamelingsactie. Ze verzamelen niet alleen voedsel, maar ook andere benodigdheden om de Voedselbank te ondersteunen, denk aan hygiëneproducten, lang houdbare voedingsmiddelen en andere noodzakelijke items. Het streven? Het gaat niet zozeer om de hoeveelheid, maar om de gemeenschappelijke inzet. Elke bijdrage, groot of klein, draagt bij aan het gezamenlijke doel om lokale gezinnen te ondersteunen.

Met deze actie bereiken we twee doelen. We vinden het belangrijk om als Zeister school het lokale goede doel, de Voedselbank Zeist, te ondersteunen. Daarnaast willen we de leerlingen bewust maken van de bestaansonzekerheid die veel mensen momenteel ervaren. In alle mentorlessen wordt dit thema behandeld en leerlingen gaan daarover met elkaar in gesprek. Wilt u ook een bijdrage leveren? Vraag onze leerlingen wat u het beste aan ze kunt meegeven. Zij leveren de spullen op school voor u in.

Ook interessant

Afgelopen dinsdag 6 januari was het thesissymposium voor de U-Talentleerlingen uit klas 6, waarbij in Utrecht ongeveer 100 leerlingen uit de regio hun bevindingen hebben mogen presenteren.

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder

Deze zomervakantie organiseert It's My Child voor leerlingen van Ithaka weer een Zomerschool! It's My Child zoekt enthousiaste ouders die willen helpen organiseren. Zin in deze leuke, leerzame uitdaging?

Lees verder

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder