OLZ zet zich in voor Voedselbank Zeist

In Nederland bevinden zich bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens, en de voedselbanken spelen een essentiële rol in het ondersteunen van hen die tijdelijk financiële hulp nodig hebben.

Onze school heeft de handen ineengeslagen om een positieve bijdrage te leveren en organiseert van 7 tot en met 21 december een grootschalige inzamelingsactie voor de Voedselbank Zeist, waarbij alle leerlingen van de school betrokken zijn.

Van klas 1 tot en met klas 6 werken de leerlingen samen aan deze inzamelingsactie. Ze verzamelen niet alleen voedsel, maar ook andere benodigdheden om de Voedselbank te ondersteunen, denk aan hygiëneproducten, lang houdbare voedingsmiddelen en andere noodzakelijke items. Het streven? Het gaat niet zozeer om de hoeveelheid, maar om de gemeenschappelijke inzet. Elke bijdrage, groot of klein, draagt bij aan het gezamenlijke doel om lokale gezinnen te ondersteunen.

Met deze actie bereiken we twee doelen. We vinden het belangrijk om als Zeister school het lokale goede doel, de Voedselbank Zeist, te ondersteunen. Daarnaast willen we de leerlingen bewust maken van de bestaansonzekerheid die veel mensen momenteel ervaren. In alle mentorlessen wordt dit thema behandeld en leerlingen gaan daarover met elkaar in gesprek. Wilt u ook een bijdrage leveren? Vraag onze leerlingen wat u het beste aan ze kunt meegeven. Zij leveren de spullen op school voor u in.

Ook interessant

Van anti-pestcampagnes op school om ongelijkheid te verminderen tot zelf geschreven liedjes en spoken words. Leerlingen presenteerden dit en nog veel meer tijdens het EOTO ConnectFest op woensdag 5 juni in het Huis van Utrecht.

Lees verder

Onze uitwisseling in Tsjechië, een reis met al je vrienden en klasgenoten, is iets wat niemand zal vergeten. Je leert nieuwe mensen en een nieuwe cultuur kennen, maar je leert eigenlijk vooral je klasgenoten kennen.

Lees verder

Het LRC is geconfronteerd met een vervelend incident. We werden door leerlingen van onze school op de hoogte gebracht van het feit dat er via WhatsApp een lijst circuleerde met daarop de pasfoto's van LRC-leerlingen voorzien van persoonsgegevens, een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen....

Lees verder