Onze online open dag gemist? Kijk hier terug!

Op 20 januari konden basisschoolleerlingen en hun ouders digitaal een kijkje nemen op het Leidsche Rijn College. Gemist? Geen probleem, er is veel terug te zien.

Hieronder lees je wat je er te doen was op de open dag. Contact leggen met  medewerkers of leerlingen is niet meer mogelijk. Wel kunnen rondleidingen worden teruggekeken en staan de pagina’s van de vakken vol met informatie!

Via deze link ga je direct naar de open dag-website. Veel plezier!

Online open dag, 20 januari 2022

Het liefst hadden we bezoekers natuurlijk in onze school (net prachtig verbouwd!) ontvangen. Toch doen we ons best om je digitaal zoveel mogelijk het gevoel te geven ‘live’ erbij te zijn. Hoe?
• Via een stream die continu loopt kun je ‘meelopen’ met een rondleiding door het gebouw en een kijkje nemen in de vaklokalen waar collega’s aan het werk zijn voor de open dag.
• Ieder vak heeft op de site z’n eigen pagina. Daarop is veel informatie te vinden zoals leerlingenwerk, filmpjes, voorbeelden van lesmethodes, leuke opdrachten, etc. Je kunt een kijkje nemen in de diverse vaklokalen. Prangende vraag? Die is eenvoudig te stellen via de chat aan een van de docenten of een leerling. En heb je er echt zin in? Doe dan mee aan een online lesje!
• De schoolleiding heeft een eigen pagina. Je komt makkelijk in contact met de rector of een conrector via de chat of een 1-op-1 Teamsmeeting.
Zo is er tijdens de open dag toch veel bedrijvigheid op school – binnen de restricties – waar je online deelgenoot van kunt zijn!

Ook interessant

Vlak voor én na de meivakantie zijn onze leerlingen uit leerjaar 1 en 2 op een bliksemstage geweest van JINC. Door middel van een bliksemstage krijgen leerlingen een beeld van verschillende beroepen en van hun eigen interesses en kwaliteiten. Dit kan weer helpen bij het kiezen van een profiel of...

Lees verder

Jongeren zelf verantwoordelijk maken voor het oplossen van incidenten, hoe doe je dat? In samenwerking met Stichting Halt traint Stichting Jongerenrechtbanken tweede- en derdejaarsleerlingen van VOLT! Toekomstmakers om conflicten binnen de school zelf op een duurzame manier aan te pakken. Het doel? We maken jongeren zelf verantwoordelijk voor het oplossen...

Lees verder

Academie Tien is een middelbare school met een brede kijk op ontwikkeling. Naast leren is er ruimte voor persoonlijke groei en verwondering. Voor het nieuwe schoolgebouw aan het Berlijnplein maakte kunstenaar Elisabet Stienstra daarom zeven kunstwerken van jonge mensen die thema’s als groei en kennis weerspiegelen. De gloednieuwe architectuur, het...

Lees verder

Je zag de leerlingen al stiekem kijken toen schrijfsters Cis Meijer, Daniëlle Bakhuis en Caja Cazemier vrijdag 22 maart de trap van het OLZ op liepen.

Lees verder