Ontdek de Tech Tigers: Sportklas bij VOLT! Toekomstmakers

Benieuwd naar wat onze sportklas precies inhoudt? Maak kennis met de Tech Tigers, het team van enthousiaste leerlingen die een stapje extra zetten op het gebied van sport en bewegen!

Wat zijn de Tech Tigers?

In de sportklas van VOLT! Toekomstmakers krijgen leerlingen extra gymlessen bovenop het reguliere rooster. Dat betekent meer tijd om de coolste sporten te ontdekken en te beoefenen, allemaal onder de vlag van ons team, de Tech Tigers. Elke leerling draagt trots onze herkenbare sportoutfit, die zowel binnen als buiten de school gedragen kan worden. Na toelating ontvangt elke leerling deze complete outfit, inclusief een handige rugtas.

Het doel van de sportklas is om leerlingen te ontwikkelen tot vaardige bewegers en lesgevers. Na vier jaar sportklas streven we ernaar dat leerlingen tenminste op mbo-niveau 2 zitten, klaar om door te stromen naar een MBO sportopleiding.

Tijdens de lessen gaan we verder dan de standaard gymles, soms zelfs buiten de schoolmuren! Denk aan avonturen als skiën, mountainbiken, snorkelen, duiken en nog veel meer. Deze extra lesuren bieden niet alleen plezier en uitdaging, maar geven dus ook een voorsprong als je later een sportgerelateerde vervolgopleiding wilt volgen.

De leerlingen gaan zich ontwikkelen op diverse gebieden, waaronder:

  • leiding nemen/geven
  • presenteren
  • plannen en organiseren
  • motorische vaardigheden verbeteren
  • doorzettingsvermogen
  • zelfstudie

Voor wie is de sportklas?

Voor iedereen die houdt van extra uitdaging! Als je het leuk vindt om een paar uur per week extra bezig te zijn met sport en bewegen, ben je van harte welkom. Ben je gemotiveerd en zit je in groep 8? Meld je dan aan!

Ook interessant

Van anti-pestcampagnes op school om ongelijkheid te verminderen tot zelf geschreven liedjes en spoken words. Leerlingen presenteerden dit en nog veel meer tijdens het EOTO ConnectFest op woensdag 5 juni in het Huis van Utrecht.

Lees verder

Onze uitwisseling in Tsjechië, een reis met al je vrienden en klasgenoten, is iets wat niemand zal vergeten. Je leert nieuwe mensen en een nieuwe cultuur kennen, maar je leert eigenlijk vooral je klasgenoten kennen.

Lees verder

Het LRC is geconfronteerd met een vervelend incident. We werden door leerlingen van onze school op de hoogte gebracht van het feit dat er via WhatsApp een lijst circuleerde met daarop de pasfoto's van LRC-leerlingen voorzien van persoonsgegevens, een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen....

Lees verder