30 - Jan - 2024

Open dagen

Afgelopen 25 en 26 januari hebben we bijna 2000 potentieel toekomstige leerlingen mogen ontvangen tijdens de Open dagen. Wat was het een feest!

Here comes your own content.

Vorige week donderdagavond en vrijdagmiddag was het Leidsche Rijn College onderwerp van gesprek in de wijk. Maar liefst 6000 bezoekers van onze Open dagen liepen gedurende deze 2 dagen door de school. Bij binnenkomst kregen ze een plattegrond met hierop alle plekken in school waar informatie ingewonnen kon worden, een kruiswoordpuzzel die onderweg gemaakt kon worden én een mooie LRC-pen.

Bij de aula werd de mogelijkheid aangeboden om een rondleiding te krijgen door onze enthousiaste leerlingen. Zij namen de gasten mee en lieten hen de leukste plekjes van de school zien en vertelden hoe zij het LRC ervaren.

Uiteraard was het ook mogelijk om zelfstandig door de school te lopen. Hier kwam de duidelijke plattegrond goed van pas. Of je nu zin had om eerst een lesje Drama te volgen of juist liever naar de sportzaal te gaan om je energie kwijt te kunnen op het klim- en klauterparcours. Alles was mogelijk.

Bij veel vakken kon je ook zelf aan de slag. Zo kon je bij Aardrijkskunde een speld op een landkaart plaatsen waar je woont. Bij Science, Biologie, Natuurkunde en Scheikunde werden proefjes gedaan. Bij Geschiedenis kon je je verkleden in een grappige outfit. Als je dan voor een groen scherm ging staan werd er een foto gemaakt en dan leek het net alsof je in een prachtig paleis stond of bij de piramides in Egypte.

Hoe zit dat precies met coördinaten of wat is de uitslag van een kubus? Je kwam het allemaal te weten bij de mini-lesjes Wiskunde. Nu al bezig met de lesstof die je volgend jaar krijgt. En dan krijg je bij vertrek ook nog een leuke geodriehoek mee.

Ook de vakken Nederlands, Engels, Frans, Duits, Kunst, Do-It/Informatica, Economie en Klassieke talen gaven een inkijkje in hoe de lessen eruit zien.

Naast alle vakken waren er ook leerlingen die met hun mentor in gesprek gingen. Zo gaven ze een beeld hoe een dag op het LRC eruit ziet; hoe laat begin je, hoeveel huiswerk krijg je en hoe is de sfeer op school? Ook waren er presentaties over het Gymnasium, Tweetalig onderwijs (TTO) en van de schoolleiding.

In de aula zat de sfeer er goed in. The Spacemen, onze schoolband trad op, je kon deelnemen aan een paar talentlessen of informatie krijgen over de buitenschoolse activiteiten van de klimaatclub, de GSA of de leerlingenraad.

Om het feest compleet te maken, kregen de leerlingen bij het weggaan een mooie goodiebag mee, met hierin allerlei nuttige informatie en leuke gadgets.

Kortom: er was veel te zien, te horen en te beleven. Het waren mooie dagen, we hebben genoten!


Ook interessant

Afgelopen dinsdag 6 januari was het thesissymposium voor de U-Talentleerlingen uit klas 6, waarbij in Utrecht ongeveer 100 leerlingen uit de regio hun bevindingen hebben mogen presenteren.

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder

Deze zomervakantie organiseert It's My Child voor leerlingen van Ithaka weer een Zomerschool! It's My Child zoekt enthousiaste ouders die willen helpen organiseren. Zin in deze leuke, leerzame uitdaging?

Lees verder

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder