12 - Sep - 2023

Rijke Middagen van start

De rijke middagen zijn weer van start gegaan! In zes middagen maken leerlingen uit groep 8 met een vwo+ advies kennis met onze school en krijgen zij een mooi eigen programma aangeboden. Lijkt het je wat? Op donderdag 2 november start een nieuwe reeks rijke middagen.

Here comes your own content.

Je krijgt verdiepende lessen met als thema 'mysterie in de mijn', 'creatief denk en doen', 'Potje Grieks' en 'Licht, lenzen en lol'. Je wisselt denken, doen en onderzoeken af.

De Rijke Middagen zijn op zes donderdagen van 12.20-13.50 uur (het 5e en 6e lesuur):

  • 2 november
  • 9 november
  • 16 november
  • 23 november
  • 30 november
  • 7 december

Aanmelden voor de rijke middagen kan tot en met donderdag 26 oktober 2023:

Ga naar het aanmeldingsformulier.

Na 26 oktober 2023 krijg je van ons een bevestiging voor plaatsing in je module.

Voor het krijgen van toestemming van je basisschool voor deze masterclass moeten je ouders zelf contact opnemen met je leerkracht. Ook het vervoer naar en van het OLZ loopt via je ouders.

Ook interessant

Afgelopen dinsdag 6 januari was het thesissymposium voor de U-Talentleerlingen uit klas 6, waarbij in Utrecht ongeveer 100 leerlingen uit de regio hun bevindingen hebben mogen presenteren.

Lees verder

Op woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportcampus op het Leidsche Rijn College. HoCoSto doet zijn werk en ons schoolgebouw is nu echt energieneutraal, zelfvoorzienend in zijn warmte en het terrein is op een duurzame manier opnieuw ingericht. Een project waar we trots op zijn!

Lees verder

Deze zomervakantie organiseert It's My Child voor leerlingen van Ithaka weer een Zomerschool! It's My Child zoekt enthousiaste ouders die willen helpen organiseren. Zin in deze leuke, leerzame uitdaging?

Lees verder

Ben je een oud-leerling van LRC en vind je het leuk om de huidige leerlingen te vertellen over je studie? Kom dan ook op woensdag 6 maart 2024!

Lees verder

Verhalen en poëzie zijn prachtige middelen om emoties, gebeurtenissen en levenswijsheden mee te uiten. Genieten van de schoonheid van taal! Hoe doe je dat als je nog een nieuwe taal leert? En misschien nog helemaal niet zoveel woorden kent?

Lees verder