Rijke Middagen van start

De rijke middagen zijn weer van start gegaan! In zes middagen maken leerlingen uit groep 8 met een vwo+ advies kennis met onze school en krijgen zij een mooi eigen programma aangeboden. Lijkt het je wat? Op donderdag 2 november start een nieuwe reeks rijke middagen.

Je krijgt verdiepende lessen waarin je denken, doen en onderzoeken afwisselt. Je kan kiezen uit de volgende modules:

Potje Grieks - Je leert het Griekse alfabet, je maakt kennis met enkele mythes en je eert een Griekse heldin of held op een eigen manier.

Mysterie in de mijn - We kijken naar een kolenmijn in het Afrikaanse Zambia. Deze mijn is eigendom van een groep Chinezen. Wij gaan onderzoeken wat dit betekent voor de Zambiaanse mijnwerkers, hun omgeving en familie. Tot dan!

Creatief denken en doen - Vanuit de filosofie en de biologie stellen we onszelf vragen over de wereld om ons heen. Onze visie geven we vorm doormiddel van klei (glazuur) en collages.

Licht, lenzen en lol - In deze module gaan de leerlingen door middel van experimenten en opdrachten, uitzoeken wat licht nou precies is en hoe je het licht kunt bewerken.

De Rijke Middagen zijn op zes donderdagen van 12.20-13.50 uur (het 5e en 6e lesuur):

  • 2 november
  • 9 november
  • 16 november
  • 23 november
  • 30 november
  • 7 december

Aanmelden voor de rijke middagen is helaas niet meer mogelijk. De masterclasses zijn helemaal vol. Binnenkort is het mogelijk aan te melden voor de 3e ronde. Ga daarvoor naar: openbaarlyceumzeist.nl/rijke-middagen.

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Voorheen verzorgde Iddink tot en met schooljaar 2019/2020 de levering van schoolboeken binnen de NUOVO scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder

Voor alle leerlingen en docenten die op de Randijk én/of het Anna van Rijn College hebben gezeten, wordt er op vrijdag 14 oktober 2022 van 19:00 tot 22.00 uur een reünie georganiseerd.

Lees verder

Dit schooljaar wordt op het Anna voor het eerst de cursus DELF aangeboden aan leerlingen uit de 3e en 4e klas.

Lees verder

Update van onze topsportleerlingen op het Anna! Afgelopen weekend was de Jiujitsu German Open in Duitsland. Rodin Veth, Stijn Terhaar en Jo-Ann van Hillo kwamen in actie op dit prachtige toernooi. Kyara van Hillo was geblesseerd, waardoor ze niet kon deelnemen.

Lees verder

Dit schooljaar zullen leerlingen uit leerjaar 2 en 3 maatschappelijke stage (MaS) lopen. Op 3 november organiseren we in samenwerking met andere scholen weer een MaS-markt. De leerlingen kunnen langs de kramen lopen en informatie opvragen en bekijken of er een leuke stage voor ze bij zit. De leerlingen kunnen...

Lees verder