Start schooljaar '22/'23

De zomervakantie zit er op en vanaf volgende week gaan we weer lekker aan de slag. Een frisse start, we hebben er zin in!

Een nieuwe agenda, lege schriften, nieuwe pennen en de geur van vers gekafte boeken. Het nieuwe schooljaar staat op het punt te beginnen en wat hebben we er zin in!

Met maar een paar regenachtige dagen kunnen we wel stellen dat dit een top zomer was. De eerste helft van de vakantie werden we getrakteerd op zalig zomerweer met 22/23 graden, ideaal voor activiteiten buiten de deur. Om daarna af te sluiten met een hittegolf met temperaturen zoals we die sinds 2018 niet meer hebben gehad en waarbij we voornamelijk verkoeling konden vinden in het zwembad of de zee met een koud drankje in de hand. Heerlijk, toch?

Deze week zijn we rustig aan het opstarten; de conciërges halen de bezem door de gang, de roosteraars zorgen dat alle roosters klaar staan, docenten openen de mailbox en de leerlingadministratie zorgt ervoor dat alle leerlingen straks zorgeloos aan hun schooljaar kunnen beginnen.

Kortom; we kunnen niet wachten om de iedereen weer te mogen ontvangen.

Schooljaar '22/'23 gaat van start, tot volgende week!

Ook interessant

Vlak voor én na de meivakantie zijn onze leerlingen uit leerjaar 1 en 2 op een bliksemstage geweest van JINC. Door middel van een bliksemstage krijgen leerlingen een beeld van verschillende beroepen en van hun eigen interesses en kwaliteiten. Dit kan weer helpen bij het kiezen van een profiel of...

Lees verder

Jongeren zelf verantwoordelijk maken voor het oplossen van incidenten, hoe doe je dat? In samenwerking met Stichting Halt traint Stichting Jongerenrechtbanken tweede- en derdejaarsleerlingen van VOLT! Toekomstmakers om conflicten binnen de school zelf op een duurzame manier aan te pakken. Het doel? We maken jongeren zelf verantwoordelijk voor het oplossen...

Lees verder

Academie Tien is een middelbare school met een brede kijk op ontwikkeling. Naast leren is er ruimte voor persoonlijke groei en verwondering. Voor het nieuwe schoolgebouw aan het Berlijnplein maakte kunstenaar Elisabet Stienstra daarom zeven kunstwerken van jonge mensen die thema’s als groei en kennis weerspiegelen. De gloednieuwe architectuur, het...

Lees verder

Je zag de leerlingen al stiekem kijken toen schrijfsters Cis Meijer, Daniëlle Bakhuis en Caja Cazemier vrijdag 22 maart de trap van het OLZ op liepen.

Lees verder