Trotse burgemeester beloont Skatekeet (14)

Ja hoor, ze doet het weer!! LOOT-leerling Keet wint wederom een World Cup, alsof het niks is. Burgemeester Jan van Zanen vond het hoog tijd om haar in het zonnetje te zetten.

Hij nodigde Keet uit op het stadskantoor en deed haar een griptape cadeau (wat je op je board plakt, voor extra grip) van de bekende Utrechtse graffitikabouter (#KKBTR). Keet we zijn enorm trots op jou! Gefeliciteerd!

Lees hieronder het artikel uit het AD (16-09-2018).

Utrechtse Skatekeet wint World Cup in Rotterdam

De ster van het Utrechtse skateboard-fenomeen Keet Oldenbeuving (14) blijft maar rijzen. Gisteren won 'Skatekeet' de prestigieuze world cupwedstrijd in Rotterdam.Het is al de derde world cup die Keet deze zomer weet te winnen. Eerder was ze de beste in Parijs en Praag. Ook in Rotterdam was ze de beste vrouwelijke deelnemer. Ze liet onder meer de Argentijnse Eugenia Ginepro en de Slowaakse Dominika Kralikova achter zich.Vorig jaar werd bekend dat Keet, inmiddels beter bekend onder haar bijnaam Skatekeet, is opgenomen in de Nederlandse skateboard-selectie voor de Olympische spelen van 2020 in Tokio. Daar staat skateboarden voor het eerst op het olympische programma. Zelf denkt ze overigens dat deelname aan de Spelen in Parijs in 2024 realistischer is.Eerder deze maand volgende SBS in het tv-programma Wat is de uitslag? Keet in haar aanloop naar de World Cup in Praag. Terugkijken? Dat kan hier: https://www.sbs6.nl/programmas/wat-is-de-uitslag/videos/n77Lu6ZNgGys/kee...

Ook interessant