Tweetalig Onderwijs (TTO) havo/vwo

Ben jij een avonturier die de wereld wil leren kennen? Wil jij verder kijken dan je neus lang is? Is Nederland(s) voor jou slechts een startpunt? Kom dan meedoen met ons tweetalig onderwijs!

Wat houdt TTO in?

Het Leidsche Rijn College biedt sinds het schooljaar 2021-2022 tweetalig onderwijs (TTO) aan op havo niveau. Dit doen we in de vorm van speciale TTO-klassen en dit schooljaar zijn we gestart met 2 TTO-klassen. We zijn trots te kunnen vertellen dat we vanaf komend schooljaar, naast TTO-havo, ook Tweetalig Onderwijs aanbieden op havo/vwo niveau.

In een TTO-klas helpen wij de leerlingen om hun blik op de wereld te verbreden. Dat doen we door de Engelse taal breed in te zetten en te combineren met de vakken die de leerlingen volgen. Alle vakken worden in het Engels gegeven, behalve Nederlands, Frans, Duits en de mentorlessen.

TTO is echter meer dan alleen veel Engels praten. We gebruiken de CLIL-methode in onze TTO-klassen. CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning. Dat betekent dat we de vakken op onze school aanbieden met behulp van het Engels. Dat maakt de inhoud van de lessen internationaal. De leerlingen leren bij aardrijkskunde over tradities, cultuur en gebruiken in andere landen. Of bij biologie en science over thema’s als duurzaamheid, schaarste en milieu. Er wordt gekeken naar hoe dit in andere landen werkt en dit wordt vergeleken met Nederland.

Daarnaast zijn er internationale projecten. Daarin werken de leerlingen samen met leerlingen van scholen in het buitenland. Dat zal veel online gebeuren, maar natuurlijk ook fysiek. Zo leren ze niet alleen veel over het land van de buitenlandse leerlingen, maar ook over Nederland.

Voor informatie? Bekijk dan deze folder of neem contact op met coördinatoren Wietske Logtenberg (wlogtenberg@lrc.nl) of Aafke Letanche (aletanche@lrc.nl).

Ook interessant