Werelddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling

De Werelddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling, die elk jaar op 21 mei wordt gehouden, viert niet alleen de rijkdom van de culturen van de wereld, maar ook de essentiële rol van de interculturele dialoog voor het bereiken van vrede en duurzame ontwikkeling.

Op 21 mei was het zover, de eerste viering van de Werelddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling op het LRC. Deze dag is door Unesco in het leven geroepen om stil te staan bij het belang en begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe verschillende culturen samen kunnen leven. Het LRC is verrijkt met verschillende culturen en dat was duidelijk zichtbaar in de aula met afbeeldingen en muziek van over de hele wereld, van de Verenigde Staten tot Nieuw-Zeeland.

Deze dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner. Tijdens het LRC-diner hebben de leerlingen hun best gedaan om vanuit hun eigen culturele achtergrond iets mee te nemen, we hebben van alles mogen proeven. Het is te veel om op te noemen, en het was vooral erg lekker!

We kijken terug op een zeer geslaagde dag!

Ook interessant