Zomervakantie!

Het is zover; na weer een druk schooljaar is de zomervakantie nu echt begonnen. Heerlijk genieten van de zon en vrije tijd! En extra in dit artikel: tips voor een (gratis) uitje tijdens de vakantie.

Het is zover; na weer een druk schooljaar is de zomervakantie nu echt begonnen.

We hebben de afgelopen weken hard gewerkt en toegeleefd naar dit moment. Het is dus fair to say dat we de vakantie allemaal dik verdiend hebben. Heerlijk genieten van de zon en vrije tijd!

Even geen zorgen over een vroege wekker, school, huiswerk of toetsen, maar gewoon even lekker niets. Misschien staat er een vakantie op de planning of een uitstapje in de buurt.

Voor wat inspiratie delen we nog 8 leuke tips voor een (gratis) uitje tijdens de vakantie:

1. Vliegtuigspotten

Dit is een leuk, gratis uitje. Zo is het uitzicht fantastisch vanaf het panoramaterras van Schiphol. In Teuge, in de buurt van Apeldoorn, is een klein spottersveldje en met een beetje geluk zie je een parachute naar beneden komen. Zweefvliegveld Terlet is ook een aanrader en een leuke plek voor een kop koffie op het terras. Iets verder rijden, maar in Bosschenhoofd zit Breda International Airport, dit is recent helemaal vernieuwd en absoluut een leuk dagje uit. Ze geven rondleidingen en je kunt er lekker picknicken en diverse soorten vliegtuigen spotten.

2. FutureLand

Midden in het nieuwe Rotterdamse havengebied staat informatiecentrum FutureLand. Dit informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2 is gratis te bezoeken. Voor jong en oud is er van alles te zien, te doen en te leren. Vergeet niet een gratis ticket te reserveren op www.futureland.nl.

3. Klimduin of zandverstuiving

Dit is een van de gratis uitjes waar het hele gezin plezier heeft. In Schoorl vind je een 51 meter hoge zandberg waar jong en oud zich op een mooie zomerdag prima vermaken. Of ga naar de zandverstuiving in Kootwijk. Hier vind je de grootste zandbak (7 km2) van ons land. Picknickmand mee en de dag kan niet meer stuk.

4. Blotevoetenpad

Schoenen en sokken uit en maak een wandeling over één van de vele blotevoetenpaden in ons land. Geniet van de modder en grassprieten tussen je tenen en loop over schelpen en grind. Eenvoudig, maar gegarandeerd plezier.

5. Stadswandeling

Maak eens een stadswandeling door je stad. Bij veel VVV-kantoren is gratis of voor een paar euro een boekje met een stadswandeling te halen. Educatief en hartstikke gezellig.

6. Paardenkamp Soest

Een liefhebber van paarden? Dan is een bezoek aan paardenkamp Soest zeker de moeite waar. Het ‘ommetje Paardenkamp’ is een wandelroute van ongeveer een uur langs de weilanden waar de paarden buiten staan. Volop genieten dus van deze mooie dieren.

7. Fruit plukken

Vooral in de Betuwe zijn er tal van fruitbedrijven die hun deuren in de zomer voor het publiek openen. Mand mee en pluk tegen een klein bedrag je eigen appels, peren en kersen.

8. Geocaching

Samen op zoek naar een verborgen schat. Klinkt best spannend toch? Download de gratis geocaching-app en start de speurtocht. Met behulp van de navigatiefunctie zoek je naar ‘schatten’ in de omgeving. In Nederland liggen er ongeveer 33.000.

...

De komende 6 weken is de school gesloten en gaan ook alle docenten en onderwijs-ondersteuners genieten van hun vakantie. Vanaf maandag 22 augustus gaat de school weer open en we kijken ernaar uit om alle leerlingen in de loop van die week weer te mogen verwelkomen!

Wij wensen alle leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) een heel prettige vakantie!

Tot in augustus!

Ook interessant