Ontmoet onze medewerkers

Benieuwd naar onze collega's? Hier zie en lees je hun verhalen. Nieuwsgierig naar de vacatures op onze scholen of het bedrijfsbureau? Ga dan direct naar onze vacaturepagina.

Direct na haar studie ging Jessie aan de slag als docent beeldende vorming op het Utrechts Stedelijk Gymnasium. “Ik werk hier al een aantal jaar met heel veel plezier omdat ik me heel erg gezien en gewaardeerd voel. Door zowel collega’s als de schoolleiding. Er is heel erg zicht op wat leerlingen kunnen en hun individuele pad, en dat is er ook voor ons als docenten.” Naast haar werkzaamheden als docent, is Jessie ook nauw betrokken geweest bij de organisatie van het NUOVO-zomerfestival. “Dat is een festival voor collega’s in de laatste dagen van de zomervakantie. Met inspirerende lezingen, leuke workshops en ook om andere collega’s van NUOVO-scholen te ontmoeten, om bijvoorbeeld opdrachten uit te wisselen.”


Hij had nog geen papieren om aan de slag te kunnen gaan als leraar mobiliteit en transport op NXT Maarsbergen maar Dave had wél de nodige praktijkervaring. Dus werd hij met enthousiasme aangenomen. “Toen ik binnenkwam werd mij verteld, ‘Ga gewoon lekker je ding doen, je gaat fouten maken maar dat geeft niet, we helpen je daarbij’. Dat was heel fijn en voelde voor mij als een warm bad.” Dave geeft nu met veel plezier les aan zijn leerlingen en zit zelf ook weer in de schoolbanken om de juiste diploma’s te halen.


Wouter werkt als sportleraar en docentcoach op International School UtrechtWe hebben ongeveer 900 leerlingen hier op school met ongeveer vijftig verschillende nationaliteiten met allemaal verschillende culturele achtergronden en overtuigingen. Dat komt heel harmonieus hier samen en verbreedt je horizon. Dat is iets heel moois om deel van uit te mogen maken.” Als docentcoach helpt Wouter leraren die net zijn afgestudeerd zich te ontwikkelen. Zo leert hij mensen op een heel andere manier kennen. "Ik probeer het beste in mensen naar boven te halen en dat geeft veel voldoening. Ik wil me hier graag verder in ontwikkelen en daar krijg ik gelukkig de mogelijkheid voor. Ik bouw graag aan een sterke connectie met anderen dat fungeert als middel om te leren en inspireren."


Melanie is sportleraar op Ithaka, een school voor nieuwkomers. Daar haalt ze veel voldoening uit maar ze wilde ook graag zichzelf verder ontwikkelen. “Ik heb toen de mogelijkheid gekregen een opleiding te volgen. Het feit dat je een teamleider en directeur hebt die echt met je meedenken om jezelf te ontwikkelen, dat is gewoon heel gaaf.” Melanie werkt nu naast leraar ook als eventmanager voor NUOVO-projecten. Zo organiseert ze ook dit jaar weer het NUOVO-zomerfestival: een kick-start voor docenten vlak voor het nieuwe schooljaar. Samenkomen, workshops volgen, nieuwe mensen leren kennen en inspiratie opdoen. En dat alles in een relaxte zomerfestivalsfeer.


Op NXT Doorn werkt Robbert als leraar aardrijkskunde en opleider van het Opleidingshuis: een plek waar studenten van het mbo, hbo en de universiteit hun onderwijsstudie direct in de praktijk kunnen brengen. Robbert is het initiatief bij NXT Doorn gestart. “Ik ben gaan nadenken met collega’s binnen NUOVO over hoe we de theorie van onderwijsstudies en de praktijk kunnen samenbrengen, waarbij de ontwikkeling van de studenten écht centraal staat. Ik vind het ontzettend tof om de energie te voelen als iets lukt. Die drijfveer triggerde mij om verder te gaan. Gelukkig werk ik in een omgeving waarin we die energie samen kunnen pakken en mooie dingen kunnen waarmaken.” Robbert heeft de ambitie om een Opleidingshuis te ontwikkelen voor iedere NUOVO-school.


Ildi werkt als leraar Engels op UniC en is daarnaast kwaliteitsbewaker van de net opgerichte havo-afdeling op NXT. “Er zijn drie speerpunten van UniC: autonomie, eigenheid en verbondenheid. Tegelijkertijd is er heel veel ruimte voor eigen inbreng, je kunt je ei kwijt. Je wordt heel warm ontvangen en binnen een week ben je één van de anderen.